Ve výrobě roste nedostatek odborníků na automatizaci
Praha 25. listopadu 2024 - Výrobní podniky pociťují rostoucí nedostatek odborníků na automatizaci a digitalizaci výrobních procesů.
30 g čerstvého droždí – nebo adekvátní množství sušeného
1 lžička krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
Cca 250 ml vlažného mléka nebo vody
50 g másla, změklého, nebo ještě lépe domácího sádla
1 velké vejce
1 velký žloutek
1 lžička soli
Na dokončení
1 zbylý bílek na potření
Celý mák/kmín/hrubá sůl – dle chuti
Nechte z droždí, cukru a trošky mouky vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte trochu vlažného mléka ve kterém jste rozšlehali vejce a žloutek, změklé máslo, kvásek a sůl. Podle potřeby přilijte zbylé mléko. Vypracujte těsto. Nechte vykynout asi 1-1,5 hodiny. Pak zapleťte housky, potřete rozšlehaným bílkem a posypte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů. Pečte asi 15-20 minut.